maanantai 15. syyskuuta 2014

ARJ: Suositus kilpailujen järjestämiseen

Jaoksen ylläpito haluaisi jälleen muistuttaa kilpailujärjestäjiä eräästä asiasta ja samalla esittää toivomuksen.

Askellajien parissa harrastavat tietävät varmasti millaista lajin piirissä on. Harrastajia on vähän ja niillä vähäisillä harrastajilla on hevosia paljon - nyt puhutaan kymmenistä hevosista per rotu. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että myöskin kilpailunjärjestäjiä on vähän ja monesti osallistumiset kilpailuihin tulevat vain muutamilta henkilöiltä.

Tässä kohtaa voisi mainita, että postaus koskee lähinnä muita kuin islantilaisia - islantilaisten parissa oleva porukka kun on ajoittain hyvinkin aktiivista! Lisäksi lajin "piirit" monesti jakautuvat islantilaisiin ja kaikkiin muihin. Toivottavasti tämä postaus antaa kuitenkin ajattelemisen aihetta myös issikkaväelle.

Palatakseni asiaan. Koska tilanne on tosiaan se, että olemassa on kourallinen harrastajia hyvin suuren hevosmäärän kanssa, näkyy tämä tietysti siinä kuinka kisoja järjestetään ja kuinka niihin osallistutaan. Ja faktahan on se, että harva ison hevoslauman omistaja viitsii ilmoittautua kisoihin, joista löytyy esimerkiksi yksi saddle seat -luokka per ryhmä tai yksi/kaksi hassua luokkaa per erikoisaskellaji. Tämä tarkoittaa helposti sitä, että kun isot kasvattajat jättävät hevosensa pois kisoista, osallistujia tulee vain muutama hassu tai ei ollenkaan.

Tästä johtuen siis ARJ suosittelee järjestämään mahdollisimman monta luokkaa mahdollisimman suurella osallistumisrajoituksella sekä ehdottomasti kaikki yhden saddle seat -ryhmän luokat!

On hyvin ymmärrettävää, että halutaan järjestää luokkia joita omat hevoset kilpailevat. Näin pienen lajin parissa kuitenkin toivoisi näkevän sellaista ilmapiiriä, että ajatellaan muita harrastajia ja heidänkin tarpeitaan. Lisäksi järjestämällä mahdollisimman paljon ja isoja luokkia mahdollistaa myös sen, ettei luokkia joutuisi perumaan.

Olen itse saanut palautetta siitä ettei suuria kisoja ole mukava järjestää VRL:n tuloslähetyksen hankaluuden vuoksi. Sille emme valitettavasti voi mitään, asiaan on kyllä yritetty toivoa parannusta. Toivomme kuitenkin kärsivällisyyttä!ARJ kiittää harrastajia ymmärtäväisyydestä ja toivottaa oikein mukavia kilpailupäiviä!

Ei kommentteja: