tiistai 17. huhtikuuta 2018

Palautelaatikko: Vastaus 16.4.2018 saapuneeseen palautteeseen

Palautelaatikkoon on kolahtanut ensimmäinen palaute, kiitoksia siitä! Palautteenantaja toivoi julkista vastausta esittämiinsä kysymyksiin, joten tässä ensimmäinen palautelaatikon vastaus.


Kehitysehdotukset koskien Askellajijaosta
Jaoksen toimintaan olen tyytyväinen, joskin ehkä askellajiratsastusta/ARJ:ta voisi mainostaa vaikka puolivuosittain hieman näkyvämmin - jos se vaikka houkuttaisi lajin pariin uusia ihmisiä?

Emme toki tarkoita sitä, etteikö jaoksella olisi minkäänlaista vastuuta omasta näkyvyydestään. Tällä hetkellä tilanne on se, ettei meillä ylläpitäjillä ole juurikaan ylimääräistä aikaa järjestellä tapahtumia ja tempauksia lajin hyväksi. Mikäli kenellä tahansa harrastajista on intoa ideoida erilaisia tapahtumia ARJ tukee tapahtumia mielellään!Kehitysehdotukset koskien Askellajijaoksen Laatuarvostelua
Toimisiko laatuarvostelussa jonotyyppinen arvostelu paremmin/sujuvammin (hevosen saisi ilmoittaa milloin haluaa jonoon ja tuomarit tuomaroisivat hevosen, kun kerkeävät)? Nyt laatuarvosteluun pääsyä joutuu odottamaan välillä pitkäänkin, kun tilaisuuksia on vain se kaksi (mutta hyvä tietysti edes että on ne kaksi tilaisuutta!).

Jonoarvostelusta on keskusteltu aiemminkin ja ihannetilanteessa meillä olisi ehdottomasti jonoarvostelu käytössä jo nyt! Ikävä kyllä ylläpidon tilanne on se, että tietyille päivämäärille sidotut tilaisuudet ovat ainoa täysin varma tapa saada ne tilaisuudet myös hoidetuksi. Oma työtilanteeni on ainakin sellainen, että jonoon ilmoitettujen arvostelu tulisi vain lykkääntymään erinäisten syiden vuoksi eikä tuloksia saataisi pihalle yhtään sen tiheämmällä tahdilla (tiedän Jasnyn elämäntilanteen olevan samanlainen). Tämän vuoksi olemmekin yrittäneet jo useamman vuoden ajan saada laatuarvostelulle sellaista ylläpitäjää, jolla olisi sille antaa aikaa niin paljon kuin se vaatisi ja ansaitsisi. Sellaista henkilöä ei valitettavasti ole löytynyt ja tämä nykytilanne on sitten se, mihin me tällä hetkellä pystymme (vaihtoehto olisi, että koko laatis olisi jäissä kunnes uusi ylläpitäjä löytyy). Lisäksi laatiksen osallistujamäärät ovat olleet sitä luokkaa, että emme kokisi tiiviimmän tilaisuustahdin olevan edes kovin tarpeellinen.


Tämä kohta mietityttää myös pisteytyksessä: "Täydet pisteet saa, kun hevosella on vähintään 2 jälkeläistä, joilla kummallakin 15 sijoitusta.". Olisiko mahdollista saada täydet pisteet myös yhdellä jälkeläisellä, jolla on 30 tai 40 sijoitusta? Tämä siksi, että osa ARJ:n parissa käytettävistä roduista on hyvin harvinaisia eikä välttämättä samasta hevosesta huvittaisi teetättää talliin montaa jälkeläistä (myytäviä kun ei välttämättä saa myydyksi tai kisaavaan kotiin ...).

Jälkeläismääristä laatiksissa onkin viime aikoina puhuttu muiden jaosten osalta ja olen keskusteluja seurannut. Tästä aiheesta on varmasti niin monta mielipidettä kuin on harrastajiakin. Voi kuitenkin miettiä onko hevonen parempi periyttäjä silloin, kun kilpailevia ja menestyviä jälkeläisiä on kaksi. Lisäksi haluaisin kyseenalaistaa sen, että täytyykö sen ykköspalkinnon saavuttaminen olla mahdollisimman helppoa vai olisiko se ihan hyvä, ettei ykköspalkintoa saisi ihan noin vain? Meidän linjamme laatiksen kanssa ihan noin yleisestikin on se, että jo kakkospalkinto on hyvä saavutus ja ykköstä varten on todellakin panostettava hevoseen. Lisäksi rotujen harvinaisuus on hieman huono perustelu siinä mielessä, että eivät harvinaiset saa mitään bonuspisteitä muidenkaan lajien laatuarvosteluissa harvinaisuutensa vuoksi.

Laatuarvostelun pisteytys uudistettiin juuri viime syksynä, jolloin huutelin useampaan kertaan kommentteja tulevasta pisteytyksestä. Juurikin silloin harrastajan toiveen mukaisesti otimme mukaan pisteytykseen mahdollista saada jälkeläispisteitä myös täysin kisaamattomista jälkeläisistä. Tässä vaiheessa harrastajien keskuudessa ei kuitenkaan saatu tästä(kään) kohdasta keskustelua aikaiseksi, joten oletimme vanhan mallin olevan kaikille mieleinen.

Juuri suoritetun uudistuksen vuoksi emme ihan heti ole valmiita muuttamaan pisteytystä. Aiheesta voi toki aloittaa keskustelua Keskusta-foorumilla jotta saataisiin mahdollisimman monen askellajiharrastajan mielipiteitä aiheesta.

Ei kommentteja: