torstai 18. helmikuuta 2016

Mielipidekysely: Saddleseat -ryhmien järjestäminen

Askellajijaos suunnittelee muutosta sääntöön, joka koskee saddleseat -ryhmien järjestämistä. Tällä hetkellä sääntösivuilla asiasta mainitaan näin: "Saddle seat -luokat olisi hyvä järjestää ryhmittäin." Ylläpito on kuitenkin pohtinut suosituksen muuttamista suoraksi säännöksi, jonka seurauksena ei olisi enää mahdollista järjestää yksittäisiä luokkia.

Tämän kyselyn tarkoitus on kartoittaa harrastajien ja kilpailunjärjestäjien mielipiteitä kyseisestä säännöstä. Haluammekin nyt kuulla mielipiteitä sekä puolesta että vastaan! Kertokaa kommentissanne haluatteko ryhmäohjeistuksen pysyvän suosituksena vai kannatatteko suosituksen muuttamista säännöksi. Perustelkaa myöskin mielipiteenne.

Tämä kysely sulkeutuu aikaisintaan 25.02. vastausten ja kommenttien määrästä riippuen. Päätös tehdään ja toteutetaan kyseisen ajankohdan jälkeen.

---

Ylläpito perustelee kantaansa muutoksen puolesta seuraavasti:

Kuten varmasti jokainen lajin parissa puuhaava tietää, harrastajia on vähän ja keskimäärin yhdellä harrastajalla on useita hevosia. Suuren hevosmäärän kanssa osallistuessa on huomattavasti kannattavampaa osallistua kilpailuihin, jotka tarjoavat osallistujan hevosille mahdollisimman kattavan luokkavalikoiman. On mukavampi osallistua kilpailuihin jotka tarjoavat kokonaisen saddleseat -ryhmän, näin ollen saaden hevoselleen yksistä kilpailuista kolme starttia. Osallistumisen kannattavuus vähenee, mikäli kilpailuissa on järjestetty vain yksi luokka kahdesta tai kolmesta saddleseat -ryhmästä. Jokainen suuren hevosmäärän kanssa tekemisissä oleva tietää, että parin hassun osallistumisen vuoksi ei aina jaksa vaivautua.

Tästä päästään aasinsillalla myös pohtimaan kilpailujen järjestäjän näkökulmaa. Vajaita luokkia on ikävä järjestää ja askellajipuolen kilpailuissa on monelle tuttua se, ettei osallistujia meinaa saada. Silti aina satunnaisesti näkee järjestettävän vain yhtä luokkaa siitä sun tästä ryhmästä. Muutoksen avulla toivomme kannustavamme suurten hevosmäärien omistajia osallistumaan enemmän kilpailuihin, joka vähentäisi myöskin tyhjiä luokkia ja luokkien perumista.



Keskustelua aiheesta käydään hevostalli.netin Virtuaalihevoset -palstalla tässä osoitteessa.

Ei kommentteja: